Gullsjö Lantbruk

Om gården

Stacks Image 2

Naturskönt läge

I byn Gullsjö i nordöstra hörnet av Vännäs kommun hittar du Gullsjö Lantbruk. Idylliskt beläget runt Gullsjön med åkrar och betesmark ner mot sjön, spridda björkdungar där kor och kalvar betar under sommaren.
Stacks Image 3
Stacks Image 4

Familjeföretag i flera generationer

Vi som driver Gullsjö Lantbruk heter Andreas och Ingemar Helgesson. Vi är femte respektive fjärde generationen på samma gård. Att sköta om djur och mark ligger oss varmt om hjärtat.

Efter många år som framgångsrik kock sadlade Andreas om till köttproducent, för att kunna erbjuda privatpersoner och restauranger sådant kött han själv skulle vilja tillaga och äta. Mer om vår filosofi kring riktigt gott kött hittar du här.

Våra byggnader

Våra gårdar har tillsammans tre lösdriftsstall. Lösdrift innebär att djuren inte står bundna utan kan röra sig fritt mellan sköna liggbås och foderplatsen där gott gräs står till buds.

Vårt nyaste stall byggdes 2010 och rymmer ca 100 djur.
Stacks Image 5
Stacks Image 6

Vår djurbesättning

Vi jobbar främst med raserna Hereford och Aberdeen Angus. De kallas för lätta köttraser och passar bra för våra betesmarker och stallar, dessutom är de lugna att hantera och ger ett fint marmorerat kött.

På gården bor också hästar, höns och katter.

© Gullsjö Lantbruk HB 2013

www.gullsjolantbruk.se
kontakt@gullsjolantbruk.se

Gullsjö 25 911 91 Vännäs
0703-54 27 01