Gullsjö Lantbruk

Ekologiskt kött

Stacks Image 14

Certifierat ekologiskt

Allt kött från Gullsjö lantbruk är ekologiskt och certifierat av EU:s oberoende kontollorgan. Det innebär att hela vår produktionskedja blir granskad varje år. Du som smakar vårt goda kött kan därför veta att uppfödning, djurhållning, medicinering och slakt håller högre standard.

Vi hade nog varit ekologiska bönder även utan granskning. Det känns rätt mot djuren, naturen och människorna i vår omgivning att vara bonde på naturens villkor.
Stacks Image 15
Stacks Image 16

Ett godare kött

För att erbjuda dig en så bra produkt som möjligt vill vi att våra djur bara ska äta gräs. Det betyder att de växer långsammare och tar längre tid att nå slaktmognad, men när du smakar köttet känner du att det är värt det. Under den längre mognadstiden hinner djuren sätta fett i musklerna. Köttet blir marmorerat och smakar mer och bättre!

Hemligheten – bara gräs!

Vi skördar gräs tre gånger per år. Första skörden ger ett energirikt gräs till yngre djuren som ska växa. Det innehåller rikligt med timotej, klöver och rajgräs och är allra bäst strax före midsommar.

I slutet av juli skördas gräset till korna. De behöver ett grövre gräs som inte är allt för energirikt – om de blir för tjocka kan de få komplikationer i samband med kalvning.

Den tredje skörden tas i mitten av augusti och går återigen till de växande djuren. När de sista balarna är hemma gården andas vi ut: skörden är bärgad och djurens mat är säkrad.
Stacks Image 17

© Gullsjö Lantbruk HB 2013

www.gullsjolantbruk.se
kontakt@gullsjolantbruk.se

Gullsjö 25 911 91 Vännäs
0703-54 27 01